Het Draaiorgel staat stil; Henk Veeningen van Draaiorgelmuseum De Wijk overleden

Donderdag 5 Januari 2012 | Rubriek: Cultuur en Media | Reacties »

De Wijk - Een markante man is niet meer, het draaiorgel staat stil. Henk Veeningen, restaurateur en drijvende kracht achter het draaiorgelmuseum De Folkloreklanken in  De Wijk is op 70 jarige leeftijd overleden. De website is vanwege omstandigheden afgesloten, slechts stilte klinkt in het museum.


draaiorgelEen pareltje van een museum, voor velen onbekend en met een gedreven liefhebber aan het wiel. Dat is het draaiorgelmuseum Folkloreklanken in De Wijk, de liefhebber en restaurateur was Henk Veeningen.


Vooral de ouderen onder ons herinneren zich de vreugde die het mechanische instrument velen heeft gebracht; In een blauw geruite kiel... kan iedereen meezingen. Henk Veeningen probeerde deze instrumenten met het bijhorende gevoel te behouden. In 2008 opende hij daarom het draaiorgelmuseum in De Wijk.


Veeningen kreeg van de Nationale kring van Draaiorgelvrienden de erepenning uitgereikt, een eer die slechts drie anderen ten beurt viel, daarnaast wat hij vast restaurateur van de bekende draaiorgelfamilie Perlee uit Amsterdam.


'De blaasbalg zucht, de pijpen zwijgen en het wiel staat draait niet meer.. nooit "Ach Henk toe draai nog een keer. Nu het orgel zwijgt dansen de engelen "


Ter ere van Henk Veeningen en met dank aan Johnny DraaiOrgel een laatste saluut..Reacties


Avatar
Daarom Hoogeveen
5 jaar geleden
Roerend weergegeven. Ik ken Henk niet, houd wel enorm van draaiorgels en vind de journalistiek prachtig. Complimenten en condoleances aan nabestaanden en vrienden. Een gemis, maar wat een mooi laatste eerbetoon...
Om te reageren moet je zijn ingelogd. Nog geen lid? Meld je nu aan.